تصویر لودر
به آکادمی آموزشی اسکیلینو خوش آمدید!

جنگ دو مهارت!مهارت نرم یا مهارت سخت؟

برای شروع هر فعالیت اقتصادی و کاری گروهی به ابزارها و امکاناتی نیاز داریم. بخش مهمی از این ابزارها و امکانات، شامل امکانات مالی، فضای کار، امکان و هزینه برای تبلیغ و معرفی فعالیت و… است . اگر تمام این امکانات هم فراهم باشد اما از نظر توانایی‌های فنی و روانی آمادۀ شروع و ادامۀ فعالیت نباشیم، کاری از پیش نخواهد رفت. به مجموعۀ توانمندی‌های فردی برای رسیدن به وضعیت مطلوب در هر فعالیت جمعی، مهارت‌های سخت و نرم می‌گویند. مهارت‌های سخت (Hard Skills)  به توانایی در انجام وظایف فنی و تخصصی گفته می‌شود؛ مثلاً اینکه در به کارگیری چه نرم‌افزارهایی مهارت دارید و یا چند نرم‌افزار مورد نیاز دانش خود را به صورت کاملاً تخصصی استفاده می‌کنید. در واقع مهارت‌های سخت مجموعه‌ای از مهارت‌های اکتسابی، قابل تدریس، مربوط به دقت در جزئیات تخصصی و… است.

یادگیری و بهبود مهارت‌های سخت باعث می‌شود برای فرصت‌های شغلی بیشتری آماده باشید. به هر اندازه مهارت‌های بیشتری در زمینۀ کار خود بیاموزید، بیشتر نظر کارفرماها را به خود جلب می‌کنید. با به روز نگه داشتن رزومۀ خود و اضافه کردن مهارت‌های جدید، می‌توانید موفقیت‌های شغلی بیشتری به دست آورید.

کسی که همیشه در حال یادگیری است و از امکان‌های بسیار آفلاین و آنلاین برای ارتقای دانش تخصصی استفاده می‌کند، احساس رضایت کاری بیشتری را تجربه می‌کند.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در بهبود مهار تهای سخت در نظر گرفت این است که باید به صورت کاربردی و تجربی از آن‌ها استفاده کرد. دانشِ صرف و دریافت انبوهی از اطلاعات بدون استفاده از آنها در کار و زندگی هیچ فایده‌ای نخواهد داشت.

مهارت‌های نرم یاSoft Skills  مهارتهای فردی مربوط به شخصیت فرد در تعامل با دیگران است. این مهارت‌ها در شیوۀ تربیت و نگرش به زندگی ریشه دارند؛ مهارت‌هایی مانند حل مسئله، توانایی هماهنگی درکار تیمی و…. برخلاف مهارت‌های سخت به راحتی دیده نمی‌شوند و نمیتوان آن‌ها را به راحتی سنجید. مهارت ‌های نرم به شیوه کار شما مربوط می‌شود. مهارت ‌های نرم شامل ویژگی‌های شخصیتی و توانایی‌های ارتباطی مورد نیاز برای موفقیت در کار است. مهارت ‌های نرم نحوه تعامل افراد را در روابطشان با دیگران مشخص می‌کند.  این مهارت‌ها دربرگیرنده مهارت‌های بین‌فردی و ارتباطی، مهارت‌های شنیداری، مدیریت زمان و همدلی با دیگران است.

مهمترین مهارت‌های نرم عبارتاند از: ارتباطات رهبری، کار تیمی، توانایی کارکردن تحت فشار، حل مسئله، انعطاف‌پذیری، خودانگیزشی، تصمیم‌گیری، مدیریت تعارض، مسئولیت‌پذیری، توانایی مذاکره و…

1

اخیراً به مهارت‌های نرم توجه ویژه‌ای می‌شود؛ به‌ویژه در مصاحبه‌های شغلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. چون تحقیقات و تجربه‌ها نشان داده است که در کنار مهارت‌های فنی، افراد باید توانایی تعامل با دیگران را داشته باشند. در صورتی که این توانایی‌های افراد تقویت نشود، موفقیت صددرصد به دست نمی‌آید.

روابط انسانی روزبه‌روز پیچیده‌تر می‌شوند. امروزه مدیران شرکت‌ها و مدیران منابع انسانی متوجه شده‌اند که‌ پیشبرد کار بدون در نظرگرفتن مهارت‌های نرم افراد امکانپذیر نیست. در واقع بهترین متخصص‌ها هم اگر توانایی ایجاد تعامل با همکاران خود را نداشته باشند، نمی‌توانند در روند کارها تأثیر چندانی داشته باشند. مدیران استخدام در بین متقاضیان به‌دنبال افرادی می‌گردند که دارای مهارت‌‌های نرم هستند، زیرا این‌گونه افراد در محیط‌های کاری موفق‌ترند. ممکن است فردی توانایی‌های فنی بسیار خوبی در حیطه شغلی خود داشته باشد، اما اگر مثلا نتواند زمان خود را به‌درستی مدیریت کند یا به‌خوبی با سایر اعضای تیم همکاری کند، در کار موفق نخواهد بود. درک این موضوع دشوار نیست که چرا کارفرمایان به‌دنبال اشخاص دارای مهارت ‌های نرم می‌گردند، اما در هر حال داشتن تخصص ویژه در رشته کاری نیز مهم است؛ مثلا نجار باید در نجاری مهارت داشته باشد؛ اما در هر شغلی کارکنان نیاز دارند که به سایر افراد تیم نیز نزدیک شوند و با آنان در کار تعامل داشته باشند.

نکته دیگری که در این بحث حائز اهمیت است این است که مهارت ‌های نرم، قابلیت انتقال را دارند و شخص، فارغ از شغل خود، این مهارت‌ها را به کار می‌گیرد؛ بنابراین، در محیط کار نیز چنین شخصی می‌تواند سازگارتر باشد.

مهارت‌ های نرم، به‌خصوص در آن دسته از محیط‌های کاری که دارای ارباب‌رجوع هستند، بیشتر اهمیت پیدا می‌کند. کارمندان این مشاغل در تماس مستقیم با مشتریان هستند. توانایی گوش دادن فعال به مشتری و آماده‌کردن خدمات موردنیاز او به‌شکل مؤدبانه و درست،‌ لازمه داشتن مهارت ‌های نرم است.

 

امروزه کار از حالت فنی صرف خارج شده است و فاکتورهای مهمی مانند برخورد درست و مناسب با افراد و مسائل بسیار مهم شده است. به همین دلیل در استخدام و ارتقای شغلی، این موارد به عنوان یک فاکتور مهم بررسی می‌شود. اخیراً تست‌هایی برای سنجش میزان مهارت‌های نرم افراد طراحی شده‌اند که واحدهای منابع انسانی شرکت‌ها از آ ن‌ها در استخدام و ارتقای شغلی استفاده می‌کنند.

نکتۀ قابل توجه دیگر، جایگاه شما در محل کار شماست. بسته به اینکه شما در چه جایگاه شغلی باشید، مهارت‌های نرم، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند.

2

مهارت نرم، اصطلاح فراگیر پی است که امروزه اهمیت آن بیش از پیش احساس می‌شود. بطور کلی مهارت‌های نرم آن دسته از مهارت‌های فردی هستند که در نحوه تعاملات شما با دیگران، زندگی شخصی، چگونگی مواجهه مسائل و مواردی از این قبیل موثر عمل می‌کنند. این مهارت‌ها جزء پایه‌ای‌ترین و بنیادی‌ترین مهارت‌ها به شمار می‌روند که به رشد و توسعه فردی و ارتقا شخصیت شما کمک می‌کنند و صد البته که در رشد و توسعه کسب و کارها و مشاغل مختلف نیز تاثیر گذارند. این موارد جزء موضوعات اساسی هستند که بیش از هر زمان دیگری، به یادگیری آن نیازمندیم. کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس، انطباق پذیر نبودن با شرایط مختلف، مدیریت غلط زمان، عدم برقراری ارتباطات موثر با دیگران و امثالهم، تنها بخشی از مشکلاتی است که به علت عدم توجه به مهارت‌های نرم به جود می‌آیند. 

اگر چه مهارت‌های سخت و مهارت‌های نرم هر دو برای موفقیت در کسب و کار ضروری هستند، اما روندهای اخیر بیانگر این است که اهمیت مهارت‌های نرم رو به افزایش است. لینکدین در سال 2019 گزارشی را با عنوان روندهای جهانی که محیط کار را متحول می کند منتشر کرده است، در این گزارش مهارت‌های نرم اولین روندی است که از دید حرف‌ه‌ای‌های حوزه مدیریت منابع انسانی بسیار مهم است. در نظرسنجی انجامشده 92 درصد پاسخ‌دهندگان معتقدند مهارت‌های نرم کارکنان، به اندازه و یا بیشتر از مهارت‌های سخت اهمیت دارد. همچنین 89 درصد معتقدند که عمده استخدام‌های نامناسب به دلیل فقدان مهارت‌های نرم‌ است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید
اسکرول به بالا